دولت صادرات محصولات زنبورعسل را حمایت کند

به گزارش دیده بان صنعت زنبورداری ایران، مرتضی لسانی با تأکید بر توسعه صنایع و صادرات محصولات زنبورعسل، بیان کرد: ظرفیت بسیار برجسته و بزرگی در صنعت زنبورداری نهفته است و ایران عزیز ما سرمایه بسیار بزرگی در این زمینه دارد که متأسفانه مغفول مانده و مسئولین هم در حد شعاردادن باقی ماندند.

به گزارش بینا نیوز، پیش‌کسوت صنعت زنبورداری ایران، گفت: اگر این ظرفیت‌های پنهان درک شود می‌توان از همین تولید و صادرات عسل و محصولات جانبی بخش بزرگی از اقتصاد کشور را تأمین کرد.

وی افزود: بره‌موم در ایران هنوز ناشناخته باقی‌مانده درصورتی‌که در برخی کشورها به‌عنوان یکی از آنتی‌بیوتیک‌های اصلی در ساخت داروها و مکمل‌ها استفاده می‌شود و بخش بزرگی از بازار دارو و سلامت کشور را از محصولات شیمیایی بی‌نیاز کرده است.

به گزارش دیده بان صنعت زنبورداری ایران، لسانی با ذکر این مطلب که در تولید بره‌موم توانستیم تجارب خوبی کسب کنیم و از ده سال قبل تحقیقات تجربی زیادی بر این محصول انجام دادیم و به‌صورت قرص برای مصارف سلامت‌محور با قیمت بسیار مناسب در اختیار مصرف‌کنندگان طب سنتی قرار داریم و رضایت عمومی خوبی نیز از مردم دریافت کردیم و این محصول حتی در زمان کرونا نیز بسیار راهگشا بود و بسیاری از بیماران از این محصول زنبورعسل نتیجه گرفته و بهبود یافتند.

ایشان با گلایه از خام‌فروشی و عدم حمایت از تولید محصولات جانبی و سنگ‌اندازی در مجوزها و عدم ایجاد تسهیل در توسعه این محصولات، گفت: امروزه متأسفانه بخش زیادی از بره‌موم ایران به‌صورت خام به کشور ترکیه صادر می‌شود که می‌توان با عصاره‌گیری و ساخت محصولات جدید ارزش‌افزوده چندین برابری در این محصول ایجاد کرد و برای کشور نیز ثروت‌آفرینی خاصی ایجاد می‌شود.

به گزارش بینا نیوز، پیش‌کسوت صنعت زنبورداری ایران بر لزوم مقابله با عسل‌های دست‌ساز و زنبورندیده تأکید کرد و اظهار داشت: متأسفانه گروهی فرصت‌طلب در سایه بی‌توجهی دستگاه‌های نظارتی و عدم تصویب قوانین بازدارنده در کارگاه‌های زیرزمینی به ساخت محصولاتی بی‌کیفیت با استفاده از شکر و دیگر مصنوعات مشغول‌اند که بسیاری از این محصولات به‌عنوان محصول طبیعی از شبکه زیرزمینی وارد بازار می‌شود و با قیمت‌های بسیار اندک با نام عسل به فروش می‌رود و متأسفانه محصولات طبیعی و باکیفیت نمی‌توانند از نظر قیمتی با این محصولات و تبلیغاتشان رقابت کنند.

لسانی، مهم‌ترین معیار تشخیص عسل طبیعی را اعتماد به تولیدکننده و خوشنامی عرضه‌کننده محصول دانست  و تأکید کرد: مردم در خرید عسل طبیعی و مطمئن ملاحظه و احتیاط نکنند و حتماً محصولات باکیفیت را از فروشنده و تولیدکننده خوشنام و معتبر و برندهای معتبر موجود در بازار خریداری و مصرف کرده و به دیگران هم پیشنهاد کنند و هیچگاه  برای هزینه در این مورد سلامت‌محور که یک غذا دارو است صرفه‌جویی نکنند تا از تولیدکننده منصف و باکیفیت حمایت شود.

به گزارش مرجع خبری تحلیلی علمی آموزشی صنعت زنبورداری ایران، وی در پایان خاطرنشان کرد: باید یک عزم جدی در تولیدکنندگان و مسئولین و ارگان‌های نظارتی و قضایی ایجاد شود تا بساط عسل‌های بی‌کیفیت و زنبورندیده از کلیه بازارهای ایران جمع شود و با تغییر مجازات‌ها و قوانین متخلفین و متقلبین حتی فکر تولید این محصولات را هم نکنند.