ویدئو / وضعیت کنونی بازار عسل «عزای عمومی» برای زنبورداران است

مرتضی لسانی در گفتگوی تصویری با بینا نیوز، ادامه می‌دهد: امسال صحرا و طبیعت با زنبوردار یار نبود و مشکلات بازار و بی‌تدبیری متولیان هم مزید بر علت شد تا زنبوردارانی که یک سال هزینه کرده بودند نتوانند میزان محصول مطلوبی برداشت کنند.

به گزارش دیده‌بان صنعت زنبورداری ایران، به گفته وی، از هر 100 زنبوردار 60 نفر می‌خواهند این شغل را رها کنند و زنبورداران قدیمی و اصیل در حال ورشکستگی هستند.

این پیش‌کسوت زنبورداری معتقد است: زنبورداران اصیلی و شرافتمندی که عسل طبیعی تولید می کنند، دیگر توان سرمایه‌گذاری ندارند و اکثر افرادی که ماندند عسل تغذیه‌ای تولید می کنند.

وی می‌افزاید: صاحب و سالار و متولی پیگیری هم برای شکایت بردن نیست. هیچ کنترلی از سوی متولیان بر بازار تولید عسل نیست. عسل‌های کاملاً دست‌ساز، بازار را احاطه کرده و مقابله‌ای با متقلبین نمی‌شود.

به گزارش بینا نیوز، لسانی ادامه می‌دهد: عسل طبیعی ساخته زنبوردار شریف و زحمت‌کش ایرانی در فقدان عدم نظارت بر فروشگاه‌ها و مراکز عرضه باید باقیمت‌های بسیار پایین محصولات تقلبی رقابت کند.

او معتقد است: متأسفانه، متقلبین راه‌های دورزدن آزمایش‌های اولیه را هم یاد گرفتند و محصولی تقلبی می‌سازند که مراحل آزمایش پروفایل قندها و «فهلینگ» را با موفقیت طی می‌کند و گاهی این محصولات تقلبی حتی به قیمت عسل طبیعی فروش می‌رود.

به گزارش مرجع خبری تحلیلی علمی آموزشی صنعت زنبورداری ایران، این زنبوردار نمونه می‌گوید: عسل طبیعی اکنون هر کیلو حداقل بالای 180 هزار تومان هزینه تولید دارد و حتی زیر قیمت تمام شده هم فروش نمی رود و این یک عزای عمومی برای زنبورداران است.

وی خاطرنشان می‌کند: به سهم خود تنها کاری که توانستیم انجام دهیم، تأسیس یک مؤسسه در بخش خصوصی بوده است که امیدواریم مؤسسه پایش عسل ایرانیان که فعالیت خود را شروع کرده بتواند در دفاع از عسل طبیعی و شناساندن عسل‌های طبیعی از عسل‌های کم‌کیفیت به حل این مشکلات کم کند.

لسانی در پایان می‌گوید: مردم در فقر و تورم هستند و چون بودجه کافی ندارند و عسل‌های بی‌کیفیت بازار را با قیمت کمتر اشباع کردند به سمت خرید این محصولات کم‌کیفیت می‌روند و اعتبار و وجه درمانی عسل طبیعی زیر سؤال می‌رود.